• Τηλέφωνο: (+30) 2610278265
 • Email: request@steelhouse.gr
 • Ωράριο: 10:00 to 18:00

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Εκτύπωση

Μονωτικές Πλάκες


ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ


Η διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS, είναι ένα ελαφρύ, άκαμπτο, πλαστικό και αφρώδες, υλικό. Αποτελείται από χιλιάδες κόκκους διογκωμένου πολυστυρενίου διαμέτρου 2-10mm με τον κάθε κόκκο να αποτελείται από 98% αέρα και 2% πολυστερίνη. Είναι αδιαπέραστος από το νερό και την υγρασία και λόγω του παγιδευμένου αέρα που περιέχει, έχει άριστες θερμομονωτικές ιδιότητες.

Τα χαρακτηριστικά της EPS εξαρτώνται από τις αντοχές και την ποιότητά της. Η ταξινόμηση γίνεται πλέον με βάση νέο νόμο από το 2006 ανάλογα με την αντοχή της σε πίεση. Στο σύστημα SCS χρησιμοποιείται κατ' ελάχιστο διογκωμένη πολυστερίνη EPS100 η οποία συμορφώνεται με τις προδιαγραφές του ΕΝ 13163: 2001 και έχει σήμανση CE.


Πλεονεκτήματα υλικού :

 1. Άριστο θερμομονωτικό λόγω του παγιδευμένου αέρα που περιέχει (98%κ.ο).
 2. Αποδεδειγμένο ηχομονωτικό.
 3. Ανθεκτικό εφ' όρου ζωής μιας και δεν αποσυντίθεται.
 4. Ανθεκτικό στην υγρασία αφού έχει πολύ χαμηλό συντελεστή διαπερατότητας υδρατμών.
 5. Ευέλικτο στην παραγωγή, στην μεταφορά και στην τοποθέτηση με άριστη αναλογία κόστους/απόδοσης συγκρινόμενη με άλλα μονωτικά.
 6. Ασφάλες - Δεν είναι τοξικό κι είναι εντελώς αδρανές. Δεν περιέχει χλωροφλοράνθρακες (CFCs) ή υδροφλοράνθρακες (HCFCs). Επίσης, δεν υπάρχει κίνδυνος μυκητιάσεων η μικροοργανισμών.
 7. Φιλικό προς το περιβάλλον και πλήρως ανακυκλώσιμο.

ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ

Ο πετροβάμβακας ανήκει στην κατηγορία των ινωδών μονωτικών υλικών. Οι ίνες διαμέτρου μικρότερης από 4 ή 5μm, προέρχονται από ορυκτά, όπως ο βασάλτης, ο ασβεστόλιθος, ο δολομίτης και ο βωξίτης.

Ο πετροβάμβακας που χρησιμοποιείται στο SCS έχει την πιστοποίηση CE βάσει του ΕΝ13162 και συμμορφώνεται πλήρως με την Ευρωπαϊκή οδηγία 89/106/ΕΟΚ πιστοποιώντας την καταλληλότητα του για χρήση σε κατασκευές. Στο σύστημα δόμησης SCS χρησιμοποιείται πετροβάμβακας μέσης πυκνότητας 50kg/m3.

Πλεονεκτήματα υλικού :

 1. Χημικά αδρανές - Δεν φθείρεται με το πέρασμα του χρόνου, διατηρώντας παράλληλα όλες τις ιδιότητές του και την σταθερότητα των διαστάσεών του.
 2. Δεν προσβάλλεται από μύκητες, μικροοργανισμούς και παράσιτα. Δεν προσβάλλεται από διαλύτες αλλά και δεν προσβάλλει τα μέταλλα.
 3. Άριστο θερμομονωτικό υλικό
 4. Αριστο ηχομονωτικό υλικό.
 5. Πυράντοχο - Ουσιαστικά άκαυστο υλικό αφού οι ίνες του αντέχουν θερμοκρασίες πάνω από 1000οC διατηρώντας τις μονωτικές τους ιδιότητες και τη διαστατική τους σταθερότητα.
 6. Αδιαβροχοποιημένο και πιθανή υγρασία εντός του προιόντος από π.χ. μια βροχή η οποία θα συγκεντρωθεί ανάμεσα στις ίνες εξατμίζεται άμεσα λόγω των διακένων της δομής του.
 7. Φυσικό προιόν από ορυκτά ηφαιστειογενή πετρώματα και ανακυκλώσιμο.

steel house logo sm

Εφαρμογές Προηγμένης Δόμησης

πρώτη εταιρία κατασκευής κατοικιών εξολοκλήρου από γαλβανισμένο ελαφρύ χάλυβα στην Ελλάδα.

Σημεία

ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ:
26ο χλμ Ν.Ε.Ο. Πατρών - Πύργου Πάτρα - Τ.Κ. 25002

ΚΕΝΤΡΙΚΑ:
ΒΙ.ΠΑ. Πατρών - Κόμβος Γλαύκου

ΓΡΑΦΕΙΟ:
Πατρέως 14 - Πάτρα